OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Kratom (Mitragyna speciosa) je rostlina původem z jihovýchodní Asie, která se stala populární pro své široké spektrum účinků, včetně stimulace, analgezie a relaxace. Existuje mnoho různých druhů a odrůd kratomu, které se liší svými charakteristikami a účinky.

Zelený kratom

Jedná se o nejčastější druh kratomu, který se získává z mladých listů rostliny Mitragyna speciosa. Jeho hlavní účinky jsou stimulace a navození euforie. Taktéž přináší povzbuzení a zároveň pocit klidu, což jsou účinky, které jsou zdánlivě protichůdné, avšak navzájem se doplňují. Dalším pozitivním účinkem je zlepšení soustředění. RealKratom doporučuje: Green Maeng Da Kratom.

Bílý kratom

Bílý kratom se získává z mladých listů, které jsou charakteristické svými bílými žilkami. Jeho účinky jsou převážně stimulační, zvyšuje energii, povzbuzuje a zlepšuje schopnost soustředění. RealKratom doporučuje: White Borneo Kratom.

Červený kratom

Red kratom patří mezi jeden z nejpopulárnějších druhů kratomu. Oproti zelenému kratomu má červená varianta převážně relaxační účinky. Dále přináší uklidnění, podporuje spánek, snižuje stres a má analgetické účinky. RealKratom doporučuje: Red Signature Kratom.

Účinky kratomu se liší zaprvé v závislosti na dávce a za druhé v závislosti na druhu kratomu | Realkratom.cz

Žlutý kratom

Tento druh kratomu představuje jakousi střední cestu mezi zeleným a červeným kratomem. Poskytuje stimulační účinky, podporu motivace a zvýšení optimismu. Doporučujeme vyzkoušet vzácný Yellow Bentuangie Kratom

Zlatý kratom

Zlatý kratom je exkluzivní a vzácný typ kratomu, který kombinuje relaxační a euforické účinky. Dále podporuje také zlepšení spánku. Doporučujeme vyzkoušet jedinečný Gold Bali Kratom s vysokým obsahem alkaloidů, což z něj činí extrémně populární variantu. 

Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se tedy pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami.

Newerse.