OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Kratom, přírodní produkt vyráběný ze sušených listů stromu Mitragyna speciosa, nabývá na stále větší popularitě. Tradičně se konzumoval žvýkáním čerstvých listů, ale v dnešní době je nejběžnější formou kratomový prášek či moderní kratomové tablety.

Kratom se pěstuje v jihovýchodní Asii již po stovky let. Prvním krokem při výrobě kratomových tablet po dozrání listů je jejich sklizeň a následné sušení. Poté se sušené listy namelou na prášek, který lze považovat za hotový produkt. Prášek se ovšem může dále zpracovat do formy tablet. Obvykle je použita další surovina, která slouží jako pojidlo. Následuje proces komprese, kdy je směs pečlivě stlačena do tabletové formy za pomocí speciálních zařízení. 

V Realkratom je pro nás prvořadá kvalita našich produktů. Proto výsledné produkty opakovaně testujeme. Testy se provádí namátkově v ověřené laboratoři.

Výhody kratomu ve formě tablet:

  • Praktičnost: Tablety jsou snadno přenosné, dobře se s nimi cestuje a nevyžadují vážení nebo měření ani žádnou přípravu, jako třeba smíchání s tekutinou v případě prášku.
  • Mírnější chuť: Tablety mohou být vhodné pro ty, kterým je nepříjemná hořká chuť kratomového prášku.
  • Dávkování: Každá tableta má stejnou hmotnost, což usnadňuje sledování množství spotřebované látky.

Nevýhody kratomu ve formě tablet:

  • Nástup účinku: Nástup účinku může být o něco málo delší než u kratomového prášku.
  • Omezená variabilita dávkování: U tablet je obtížnější dávkovat přesné množství, zejména pokud uživatel potřebuje menší množství než je obsaženo v jedné tabletě.

Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se tedy pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami.

Newerse.