OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Kratom je rostlina z jihovýchodní Asie, která je po staletí využívána pro svoje účinky. V České republice je povoleno využívat ji jedině ke sběratelským účelům, ne ke konzumaci. Účinky se liší zaprvé v závislosti na dávce a za druhé v závislosti na druhu kratomu. Nižší dávky kratomu mají spíše stimulační efekt, zatímco vyšší dávky spíše efekt relaxační. Druhů kratomu existuje široká paleta. Liší se v barvě, účincích a ve stáří zpracovávané rostliny.

Zelený kratom je nejoblíbenějším typem kratomu. Získává se z mladých listů stromu Mitragyna speciosa. Jeho hlavní účinky spočívají v povzbuzení, navození pocitu euforie, klidu a zvýšené koncentrace.

Bílý kratom je vyráběný z velmi mladých lístků, které jsou protkány bílými žilkami. Působí hlavně stimulačně, zvyšuje energii, povzbuzuje a vede k lepšímu soustředění.

Bílý kratom - velký výběr různých druhů bílého kratomu skladem. Nejvyšší kvalita, bezkonkurenční cena. Jedině na Realkratom.cz

Červený kratom je vyráběný z listů dospělých rostlin. Červená barva se vytváří díky dlouhému vystavení slunečních paprsků. Hlavním účinkem je navození relaxace, uklidnění, podpoření spánku a snížení stresu a bolesti.

Žlutý kratom je poměrně vzácný druh. Mezi hlavní účinky patří stimulace, motivace a zvýšení optimismu.

Zlatý kratom je rovněž velmi raritní druh kratomu. Hlavním účinkem je relaxace spojená s euforii. Dále také vede ke zkvalitnění spánku.

Díky těmto účinkům není divu, že má kratom miliony podporovatelů po celém světě. Ve střední Evropě je kratom poměrně nový artikl, ve světě je však používán spousty let. V USA je dostupný již přes 30 let a v jihovýchodní Asii je údajně využíván již po staletí.

Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se tedy pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami.

Kratom na prodej zde

Newerse.