OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Jak jste již mnozí jistě viděli, jedna z národních TV stanic jménem Prima odvysílala 2-minutovou dezinformační reportáž o kratomu.

K žalostně špatné novinářské práci se nebudeme vyjadřovat, vyjádříme se však k možnosti zákazu.

Na tuto možnost jsme byli připraveni od začátku, počítali s ní a připravovali různé vzorce scénářů. Zatímco ostatní shopy balí krám (všimněte si prosím těchto prodejců, tihle paraziti s cenou dostupnou pro děti jsou jedním z důvodu téhle situace. Vydělali pár korun parazitováním na kratom byznysu a při prvním problému běží parazitovat jinde) my jdeme do boje a doufáme, že vy s námi.

Po internetové komunikaci s ministrem zdravotnictví Vojtěchem nám bylo řečeno, že toto není na něm, ale na posouzení odborníků.

Jsme ale rádi, že pan ministr četl naše podněty.

V současné době připravujeme právní kroky, petici, webové stránky určené přímo pro tuhle situaci a budeme rádi za každou pomoc.

Nenechme si vzít kratom. Nenechme lidi bez jakýchkoliv zkušeností s ním nám říkat co je a co není pro nás dobré, zvlášť když jde o bezpečnou bylinku. Není podklad na základě kterého by mohli kratom zakázat a poslední studie z USA mluví jasně. Nedovolme kriminalizaci kratomu a jeho přebrání zločineckými strukturami, nedovolme z něj udělat další marihuanu a statistiku.

 

"Naše studie zjistila, že neexistuje důkaz, že by kratom představoval hrozbu pro veřejné zdraví a že kratom rozhodně není opioid v souvislosti s bezpečnostní a rizikem závislosti"

 

- Dr. Jack Henningfield

 

My jako REALKRATOM.CZ jsme pro REGULACI kratomu v České republice NE ZÁKAZ. Jsme pro jednotnou kvalitu, pro prodej nad 18 let, pro prodej ve specializovaných obchodech, pro splnění podmínek EU k uvedení doplňku stravy na trh. Zůstane tu pár obchodů a zodpovědnost za prodej a osvětu bude v jejich rukou. Ubyde nynější situace, kdy kratom nabízí každý jouda co jej sehnal z Instagramu bez ohledu na kvalitu, testování a šíření nesmyslů o něm.

 

ROČNÍ STATISTIKA ÚMRTÍ 

ALKOHOL:  3 000  000 lidí

TABÁK: 7 000 000 lidí

KRATOM: 0

 

P.S.

Každý z vás má tu sílu. Každý z vás má pár minut času na to, aby ministru, nebo svému lokálnímu poslanci napsal pár řádků o tom jak mu kratom pomohl. Společně jsme nejsilnější.

 

A nezapomeňte. Tyhle lidé a jejich funkce tu jsou pro nás. Ne my pro ně.

 

Newerse.